Planlegging for 2022

Postet av Enebakk IF - Fotball den 20. Des 2021

Det nærmer seg julen og slutten på et hektisk år. Snart er det nytt år og nye muligheter.
Planer i egen krets for 2022 er også allerede i full gang og her er noe av det som kan være verdt å merke seg:

Påmelding seriespill
Minner om at påmelding til seriespill for 2022 er i full gang og flere frister nærmer seg.
Mer informasjon om dette kan man lese om her:
Påmelding seriespill 2022 - Norges Fotballforbund

Fotballederkurs
NFF Akershus starter opp i 2022 med digitalt Fotballederkurs 1. Det gjennomføres over to kvelder, 24. og 26. januar (kl 17 – 21), og vi håper at de som enten mangler eller ønsker å gjennomføre fotballederkurs, benytter seg av denne muligheten til å bli med på kurs. Ta kontakt med gruppestyre (fotball@enebakk.org) eller kursansvarlig Elisabeth Justad, dersom dette er av interesse:
https://www.fotball.no/kurs/kurs/?fiksId=5701810

Det vil gjennom 2022 vil det bli holdt flere Fotballederkurs, både 1, 2 og 3, og disse vil man finne i årshjulet og kurskalenderen til kretsen etter hvert som det blir avklart dato og sted.

Fotballtimen
Kretsen kommer også i 2022 til å gjennomføre Fotballtimen, det er en digital fotballtime med ulike temaer og informasjon til ulike roller i klubben. Datoer for temaer og påmelding gjøres tilgjengelig så fort det er klart. Om det er noen temaer man har ønske om, så kom gjerne med innspill. Det kan i så tilfelle sendes til e-post: eva.karlsen@fotball.no

Årshjul
I årshjulet til NFF Akershus vil dere til enhver tid finne arrangementer, møter, kurs og ulike frister.
Så vi oppfordrer til å følge med på det som fremkommer der, ta det gjerne med inn i klubbens eget årshjul  
Årshjul: https://www.fotball.no/kretser/akershus/klubb-leder-og-trener/arshjul/#75463

Kurskalenderen: https://www.fotball.no/kurs/?d=3&startDate=2022-01-01

Det var litt om noe av det som skjer fremover. Skulle det være spørsmål eller noe dere lurer på, så er det bare å ta kontakt.


Vi vil samtidig benytte muligheten til å takke for samarbeidet i året som har gått og ser frem til 2022.

Med ønsker om en riktig god og fredfull jul.


Utsalg overskuddsvarer

Postet av Enebakk IF - Fotball den 17. Des 2021

Vi har en del kioskvarer igjen etter sesongslutt som vi ønsker å selge unna da disse går ut på dato før sesongen 2022. Under finner dere type, antall og kostpris (ink mva). Det beste for gruppa var om vi fikk muligheten til å i dekke egne kostnader, men er det noen som ønsker større kvanta (hele partier), så er vi naturlig nok villig til å gjøre noen unntak fra regelen.

Antall er ca anslag slik det ser ut i skrivende stund. Vi vil ikke rekke å oppdatere ved salg, så førstemann til mølla vil gjelde.

Ta kontakt med kioskansvarlig eller send en epost til fotball@enebakk.org dersom du/dere har lyst til å kjøpe ut noen av følgende varer:

0,5l Fanta uten sukker  19stk  21,-/stk
0,5l Vanlig Fanta           24stk  21,-/stk
0,5l Vanlig Cola            17stk  21,-/stk
0,5l Cola uten sukker     7stk  21,-/stk
0,5l Oscar Sylte sitron    5stk  21,-/stk
0,5l Sprite                     21stk  21,-/stk
0,5l Telemarksvann       19stk  21,-/stk

Flaske Flytende margarin  11stk  25,-/stk
Boks Jordbær syltetøy        8stk  32,-/stk
Boks Bringebær syltetøy   10stk  32,-/stk
Små Kvikklunsj                              8,-/stk (mange...usikker på antallet)
Små melkesjokolade          48stk  6,-/stk
Boks nudler kyllingsmak    21stk  22,-/stk
Boks nudler kjøttsmak       11stk  22,-/stk
Mellombar                                   13,-/stk (mange...usikker på antallet)
Små poser salt potetgull    20stk  8,-/stk
Små poser paprika potetgull 20stk  8,-/stk
Poser Småsulter                  32stk  20,-/stk
Boks vaffelmiks                    4stk   290,-/stk 


Vi har også noe bekledning man kan kjøpe til sine små...enten som gaver eller som nødvendig til trening på nyåret. Ta enten kontakt med materialforvalter eller sende en epost til fotball@enebakk.org dersom noen av disse er av interesse.
165,- Vanter (fotball fleece med grip) størrelse 6, 7, 8 og 9. Str 9 passer til senior og str 6 til typ 10år
50,- Grønn EiF lue, kun 1 størrelse, 13stk igjen
50,- Grønn EiF buff, kun 1 størrelse 40stk igjen
150,- Hvite shortser (til trening), str 140 (9-10år), 5 (small), 6 (medium) og 7 (large)Inn i historiebøkene!

Postet av Enebakk IF - Fotball den 9. Nov 2021

Knut Hovel Heiaas, som spiller på vårt A-lag, har klart noe han etter alle solemerker er alene om - nemlig å score i samtlige divisjoner fra 9. divisjon og opp til Eliteserien. Saken kan leses på https://www.tv2.no/sport/14300962/?fbclid=IwAR0yqiWcdFw49Vdl9fY2L0_R-B6KX_D-2PW9WRcHwP87AMbeN8rdLucH1vU. Gratulerer med rekord, Knut! 💚👏🏻


Foto: TV2Nye treningstider

Postet av Enebakk IF - Fotball den 31. Okt 2021

Hei, alle!

Her kommer en oversikt over treningstider for 2021/22-sesongen. Det er bare å ta kontakt med deres respektive lagleder ved spørsmål.


Ha en fortsatt fin helg! 💚
Gutta på tur!

Postet av Enebakk IF - Fotball den 22. Aug 2021


Fotball handler om så mye mer enn treninger, kamper og resultater. Det vet G11 og de voksne som er tilknyttet laget. Denne helga har inneholdt overnatting på Sandviken Camping og fottur til Gaustatoppen, noe som gjengen kan anbefale på det sterkeste. Gutta sitter igjen med en veldig positiv opplevelse som de ønsker å bygge videre på utover i sesongen. Takk for turen! 💚Manglende innbetalinger av årets treningsavgift

Postet av Enebakk IF - Fotball den 8. Jul 2021

Vi ser dessverre at en andel av medlemmene våre fortsatt ikke har betalt årets treningsavgift. For at barnet eller barna dine skal ha muligheten til å delta på treninger og kamper, må innbetalingen være i orden. Av den grunn oppfordrer vi alle som ikke har betalt enda til å gjøre det så fort som mulig. Pengene bidrar også til at vi kan kan fortsette med å ha de samme tilbudene til barna som spiller for EIF. Det kan søkes om økonomisk støtte til treningsavgift eller medlemskontingent gjennom Enebakk kommune. 


Fotballgruppa ønsker dere alle sammen en riktig så fin sommer!


1 Kommentar

Rekruttering til A-laget

Postet av Enebakk IF - Fotball den 7. Jul 2021


Vårt A-lag er stadig på utkikk etter flere spillere. Det nærmer seg første seriekamp, borte mot Funnefoss/Vormsund den 9. august, og i den forbindelse ønsker vi å komme i kontakt med alle som kan være interesserte i å være tilknyttet laget. Dersom du synes det høres spennende ut eller har spørsmål relatert til A-laget, kan du sende en e-post til vår sportslige leder, Muneeb Ul Haq (ul_haq94@hotmail.com). Vi ser fram til å høre fra deg! 💚Maskotkonkurransen er over!

Postet av Enebakk IF - Fotball den 17. Jun 2021

For en stund tilbake sponset Coop Extra Flateby oss med en ny maskot. Da vi var usikre på hva den skulle hete, arrangerte vi umiddelbart en konkurranse der alle fotballagene våre hadde mulighet til å sende inn navneforslag. Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg, og vi takker alle som har kommet med innspill. Det har ikke vært en enkel oppgave for oss!


I går ble navnet offentliggjort - vi kan med stolthet introdusere dere for "Kompis", et nytt og kjærkomment tilskudd til EIF-familien! Det er gutter 2012 som står bak navnet, og vi gratulerer de flotte guttene som kan kose seg med kinobilletter utdelt av Samfunnshuset som premie. Kompis vil være å se på våre hjemmekamper, til glede for både store og små, og setter pris på å bli hilst på. Si hei til vår nye maskot når du ser den, da vel! 💚⚽️
Intervju med Reidar Gravlien

Postet av Enebakk IF - Fotball den 13. Jun 2021


Det er ingen underdrivelse at klubben vår betyr mye for Reidar Gravlien. I tillegg til å ha spilt både barne- og A-lagsfotball for EIF, har han vært aktiv som trener siden 2016. Det begynte med å lede 2010-kullet, før han for omtrent ett år siden tiltrådte stillingen som spillerutvikler. I dag har han to barn som spiller for klubben, samt at kona hans er også involvert i fotballen. Med en så lang fartstid å vise til, kjenner han godt til EIF og vet hva klubben står for. Vi har intervjuet ham for å få et innblikk i hva som kjennetegner og preger jobben som spillerutvikler hos oss. 


Hva innebærer jobben din som spillerutvikler?

Jobben går ut på at vi skal være med på å gi spillerne en ekstra "push", få opp motivasjonen, komme med tilbakemeldinger som bevisstgjør spillerne om hvilke ferdigheter som er deres sterke sider og hvilke ferdigheter som det må jobbes mer med. Arbeidet utføres i samarbeid med hovedtreneren, og vi utarbeider utviklingsmål sammen.


Hva er det mest givende ved å være spillerutvikler?

Det er helt klart å være vitne til at spillerne har fokus på de målene som er satt og gleden som oppnås når de selv erfarer progresjon og mestringsfølelse etter hvert som de lykkes. I klubben vår jobber vi etter slagordet "flest mulig, lengst mulig", hvilket vi ser at gir resultater. Spillerne skal forstå viktigheten av å være en del av et lag. Gjennom å ha riktig tilnærming til innsats, fokus og oppførsel på trening, har det en positiv påvirkning på laget som helhet. 


Hvilke kvaliteter og ferdigheter ser du etter i jobben, og er det bestemte metoder du tar i bruk?

De aller viktigste kvalitetene er definitivt motivasjon og treningsglede. Ulike ferdigheter kan utvikles, men en interesse må ligge til grunn for at det skal kunne skje. Metoden som er mest anvendt for å trene en ferdighet, er gjerne å dele opp øvelsen i mange momenter slik at det går an å øve spesifikt på kun én ting. For eksempel kan man fokusere spesifikt på treffpunktet på fotballen når man trener på å slå langpasninger. 


Hvordan er oppfølgingen individuelt og som gruppe?

Individuelt handler det om samtaler med spillerne om mål, trivsel og fokusområder. Spillerne blir tildelt delmål som skal følges opp hver tredje måned for å høre hva de synes om opplegget og om det har vært en progresjon. Hva som fungerer og hva som i mindre grad fungerer, blir evaluert sammen med spillerne. 

På gruppebasis vil det i tiden som kommer være ekstratreninger for de som er interesserte i det. Det vil også bli tilrettelagt for å trene og spille kamper med lag fra andre årskull for å gi spillerne andre utfordringer. 


Har du opplevd ekstra utfordringer i jobben under COVID-19?

Restriksjoner har gitt utslag i form av avstandstrening uten fysisk kontakt, noe som igjen har ført til at kamphverdagen blir amputert. For mange spillere har nettopp dét dessverre gått ut over deres motivasjon. Når samfunnet og fotballen åpnes opp for fullt, håper vi at alle finner tilbake til gleden og stoltheten ved å tre på seg den grønne drakta vår. Ikke minst tror jeg at de fleste Driv-lagene gleder seg til å møte andre lag enn oss - resultatene i årets treningskamper taler for seg!


Hvilke ambisjoner har du som spillerutvikler? 

Ambisjonen min som spillerutvikler i EIF, er at våre medlemmer skal oppleve at vi er en åpen klubb som alle kan ta del i. Vi skal sammen med trenerne sørge for at spillerne får den oppfølgingen, støtten og utfordringene de trenger for å holde på med idretten så lenge som overhodet mulig. Som trener og spillerutvikler er jeg stolt av å være en del av denne klubben. Vi har så mange flinke og engasjerte ildsjeler som alltid stiller opp for at våre medlemmer skal tilbys det aller beste treningstilbudet som vi kan gi dem. Tilbudet ville vært et helt annet uten dem, og jeg er så takknemlig for det arbeidet de representerer! Jeg synes også at det er veldig stas at EIF er sertifisert som "kvalitetsklubb". 

Vi er også veldig takknemlige for å ha Reidar i klubben vår. Dersom du har ytterligere spørsmål til ham, er kontaktinformasjonen hans oppført under "Kontakt". 
Oppstart for jenter og gutter født i 2016

Postet av Enebakk IF - Fotball den 2. Jun 2021

Vi er godt i gang med å planlegge et nytt kull for Enebakk IF Fotball og i den forbindelse inviterer vi alle interesserte som har ett eller flere barn født i 2016 til å melde seg inn i vår Spond-gruppe. I gruppa vil relevant informasjon bli publisert fortløpende. Påmeldingen er ikke ensbetydende med å være medlem i klubben, men det vil legges ut mer informasjon om hvordan det foregår senere. Vi anbefaler å melde seg inn i Spond-gruppa allerede nå for å holde seg oppdatert, og vi gleder oss stort til å bli kjent med dere! Velkommen skal dere være! ⚽️


Eventuelle spørsmål kan rettes til:

Muneeb Ul Haq (ul_haq94@hotmail.com), sportslig leder

Anita N. Jørgensen (anita.neumannjor@gmail.com), jenteansvarlig

Elisabeth Justad (yvonn1n@yahoo.no), nestleder/kursansvarligAkademi 2021

Postet av Enebakk IF - Fotball den 10. Mai 2021

Da er vi igang igjen!


Det er veldig gøy å se spillere og barn være i aktivitet på fotballbanen og etter suksessen fra ifjor, så setter vi opp tilbudet for akademi i år også.

Vi vil sette opp et fotballakademi for alle barn mellom 6-12år som er interessert i fotball. Akademiet er for både allerede etablerte spillere men også nye spillere som kan tenke seg å spille litt fotball i sommer. Treningene vil gjennomføres hver tirsdag og torsdag i ukene 27 og 32 (utgangspunktet tenkt fra 16.00 - 18.00). 

Øktene vil legges opp ut i fra alder og ferdighetsnivå og har en varighet på ca 2 timer. Vi deler også opp i flere grupper slik at aldersgruppene får tilpassede utfordringer. Vi har meget godt skolerte trenere som vil lede opplegget.
 
Akademiet er for deg som:
- Er interesserte i / ønsker å spille fotball. Ingen krav til ferdigheter, men interesse er viktig!
- Kommer på trening for å prøve / feile / lære
- Ønsker å utvikle egne ferdigheter.
- Følger reglene som gjelder på akademiet.
- Gjør sitt beste!

Påmeldingfristen er 11.06.21
Påmeldingen er "bindende" og pris pr uke er 350kr (uavhengig om man deltar på 1 eller begge øktene). Vi vil ordne med litt drikke og frukt i pausene. 
Søskenrabatt: 100,-
Send en epost med navn og alder til fotball@enebakk.org
OBS. Husk å skrive hvilke dager/datoer som ikke passer dersom dere ikke får vært med på alle øktene.

Vennligst ta kontakt med Muneeb Ul Haq hvis dere lurer på noe.
Kontaktinfo: Mob 413 13 305 E-post: fotball@enebakk.org


Møt vår nye Jenteansvarlig

Postet av Enebakk IF - Fotball den 7. Mai 2021

Anita har lenge vært trener for et par av jentelagene våre. Vi som er en del av fotballgruppa, kjenner Anita som drivende engasjert og med et hjerte for jentefotball. Hun har virkelig lagt ned en betydelig innsats for å løfte jentefotballen i klubben, og sa for kort tid siden et "ja" til å bli gruppas Jenteansvarlig. Et verv som er utrolig viktig i en tid der vi som klubb ønsker å utvikle oss. Vi tok derfor ta en liten prat med Anita slik at også resten av klubben kan bli bedre kjent henne.

Hvorfor takket du ja til å bli jenteansvarlig i klubben?
Jeg syntes det var rart at så få jenter i Enebakk spilte fotball og tenkte at det må vi jo få gjort noe med. Jeg har selv spilt fotball i mange år og har så utrolig mange fine minner fra fotballbanen og samholdet vi hadde på laget. Jeg håper og tror at nå når vi får jobbet aktivt med rekruttering på jentesiden, vil mange jenter se hvor gøy det er å spille fotball. Vi har hatt blandet lag tidligere, men da ser vi at jentene slutter etter 1-2 år. Dette er noe vi må jobbe masse med! 

Hva vil du jobbe med og imot den første tiden?
Jeg vil jobbe mot at fotball ikke er en "guttegreie" og vise at fotball er veldig gøy for både gutter og jenter. Det er også viktig for jentene å vise frem idretten sin for venninner som ikke spiller fotball. Så det å ha ta-med-venninne-på-trening dager og åpen dag kun for jentene er noe jeg synes jeg er viktig. Ikke bare for rekruttering, men for det sosiale og samholdet. I tillegg har vi veldig mange bra damer i denne bygda, så jeg ønsker å jobbe med å få flere damer inn på trenersiden. 

Hva tror du vil være den største utfordringen?
Den største utfordringen vil nok ligge på rekruttering og det å få snudd at fotball er en ”guttegreie” 

Hva skal til for å bli en god jenteansvarlig i Enebakk fotball?
Jeg tror engasjement har mye å si. I tillegg at alle i klubben og de rundt drar i samme retning. 

Hva er dine målsettinger?
Kortsiktig målsetning er å øke engasjement rundt jentelagene vi har i dag samt få egne jentelag for 2014, 2015 og 2016. Vi har i dag et jentelag som består av 2014 og 2015 jenter. Det å få nok jenter inn til alle disse lagene så vi kan ha rene alderskull blir viktig. Større engasement rundt rekruttering i Kirkebygda. Flere damer inn på trenersiden. Langsiktig mål blir å få et lag i hver aldersgruppe, samt juniorlag og et damelag. Det er mange bra damer og ungdommer i Flateby og Kirkebygda. For de minste jentene er det også positivt med et ungdoms- og damelag da de får forbilder innad i klubben. Og så er det jo dette med å få skikkelig gode fotballjenter her i Enebakk. Hvor gøy er det ikke med lokale stjerner ;) Jentefestival hadde også vært veldig gøy å få til i Enebakk. Det blir flere og flere egne jentecuper, og det synes jeneten er veldig stas! 

Hvor håper du at vi er om et par år da det gjelder jentelagene i Enebakk fotball?
Jeg håper at vi har etablerte jentelag i alle alderstrinnene samt et damelag. I tillegg mange flere kvinnelige trenere. 

Hva tror du er viktig for at vi som klubb skal beholde våre spillere i klubben lengst mulig?
Bra nok tilbud for alle. Det er viktig at vi ser de forskjellige barna, både de som skal bli fotballproff og de som er med fordi kompisen eller venninna spiller. Teamfølelsen og samholdet er viktig. Engasjerte og skolerte trenere, det har vi dag og vi må bare fortsette den bra jobben! Ungdomslag og A-lag 

Er det noe som mangler i vår klubb, som kunne bidratt til større engasjement på jentefronten?
Ungdomslag og damelag. 

Hva kan vi evt lære av andre klubber? 
Vi kan lære masse av andre klubber rundt oss. Vi gjør mye riktig i Enebakk, men det er alltid noe man kan gjøre annerledes eller ikke har tenkt på. NFF satser stort på både jentefotball og kvinnelige trenere og har mange tiltak som er i gang nå. Vi har blandt annet forumer for kvinnelige trenere i Akershus hvor vi delere erfaringer og tanker, vi har egne forumer for jenteansvarlige i klubb og det er satt opp egne prosjektgrupper for jenter som jobber med hvordan vi skal beholde jentene i ungdomstiden når skole tar opp mye tid. 

Hva gleder du deg mest til å ta tak i? 
Jeg gleder meg masse til rekruttering og oppstart av nye lag og få opp engasjement rundt jentelagene våre. I år begynner J8 med 5-er spill så da blir det mange kamper på Vidotta og Stadion. Da håper jeg mange kommer og heier på jentene våre! Jeg gleder meg også masse til å følge opp jentelagene våre. 

Vi takker for praten med Anita, og legger ikke skjul på at det er utrolig hyggelig å få med så engasjerte folk inn i gruppa. At Anita samtidig har ambisjoner, tør å strekke seg etter langsiktige mål, gjør dette enda mer spennende.

Det skjer mye i Enebakk IF Fotball for tiden, og mer skal skje i årene fremover. Har du lyst til å være med oss på veien videre mot nye høyder? Ta kontakt, det finnes uendelige muligheter til å bidra! Bli med å bidra

Postet av Enebakk IF - Fotball den 7. Apr 2021


Som nevnt på det årlige informasjonsmøtet, tar verken leder eller kasserer gjenvalg, noe som betyr at gruppa i realiteten allerede nå (fra April) står uten de to viktigste vervene. For at fotballgruppa ikke skal bli administrert av hovedlaget, trenger vi derfor en ny gruppe/styreleder. Dette må vi ha allerede nå. Man går rett inn i et etablert miljø med en rutinert og flink gjeng.. 

Vi informerte på møtet om at alle lag må stille med 1-2 personer inn i de forskjellige vervene og det er derfor viktig at dette tas opp i hver og en gruppe så snart som mulig. Det er mange verv og disse kan nesten anses som førsteman  til mølla. 


Det vil være synd å ikke ha noen som administrerer gruppa når idretten på nytt får åpne opp.

Vi må også ha en kasserer som kan betale regninger samt legge til side bilag som overleveres klubbens reganskpsfører 2 ganger i året. Uten at regningene blir betalt, eller at kontingenter sendes ut, blir det dessverre liten eller ingen aktivitet.


I neste rekke trenger vi at noen melder seg til følgende oppgaver (merk at alle oppgaver gjøres sammen og ingen er verken tidkrevende eller vanskelige)


Sportslig (inngår i eksisterende sportslig gruppe):
Det sportslige trenger enda flere da det er mange nok oppgaver å fordele

Gruppestyret:
I tillegg til leder og kasserer, så er det alltid ønskelig med flere som kan være med å diskutere og videreutvikle med gode ideer.

Arrangementgruppe:
Noen fler som kan hjelpe til med å arrangere tilstelninger.

Web ansvarlig:

Kiosk:
Trenger fler som kan være med å hjelpe til med å drifte kioskene, hjelpe til med innkjøp og fordeling av vakter.

Markedsansvarlig:
Vi ønsker å bli enda mer synlig, så her hadde det vært flott å få inn noen som føler seg kreativ.

Send oss en epost fotball@enebakk.org, ring oss på 48865117 eller benytt dere av spond for tilbakemelding både om nettopp du er interessert, eller har forslag til noen som kan påta seg et av vervene.

Se filmen som visr hvor hyggelig og viktig det er å vise et godt engasjement i klubben vår. https://youtu.be/waAZWm94vU8

Mvh
Enebakk IF Fotball
Årlig møte Fotball 2021

Postet av Enebakk IF - Fotball den 23. Mar 2021

Vel møtt til årets informasjonsmøte i Enebakk IF Fotball.

Vi vil kort gå gjennom 2020, herunder også årsmelding, samt noe info om hvilke planer vi har for gruppa inn i 2021. Møtet gjennomføres på Teams og starter torsdag 25.03 kl 1900. Vi setter av kun ca 1 time

Håper så mange som mulig finner det interessant.

Klikk her for å bli med på møtetFra en foresatt..

Postet av Enebakk IF - Fotball den 21. Jan 2021

Er det et ord vi virkelig har blitt godt kjent med i året som er gått, så er det dugnad. Vi har sett viktighetsgraden av at alle er med på å bidra, og ikke minst hvorfor.

Og innen idrett og andre aktiviteter hvor barn og ungdom er med, står også dette ordet høyt i kurs! Faktisk er det helt avgjørende for at det skal kunne finnes et aktivitetstilbud.  All aktivitet er bygd opp på frivillighet som blir gjort i fellesskap.

Så la oss snakke litt mer om dugnad. 

Kanskje er du en av de som setter kaffen i halsen hver gang dette tema blir bragt på banen? Kanskje tenker du at andre sikkert har bedre tid til å feste dette i kalenderen sin? Eller er du kanskje en av de som har tatt på deg så mange verv at du rett og slett ikke får døgnet til å strekke til?

Uansett! 

Dugnad er ikke ensbetydende med å selge lodd utenfor butikken, eller å være med på varetellinger. Det kan også være å stille opp som trener på et håndball eller fotballag. Det kan være å sørge for å holde baner vedlike, være med i et styre, eller sy kostymer til teatergruppa. Den finnes i uendelige mange former, og det er alltid plass til flere.

Dugnad må ikke få lov til å være et negativt ladet ord. For dugnad er gøy og ikke minst så ekstremt viktig! Tenk at du får lov til å være med å bidra til at barn og ungdom kan få lov til å gjøre det morsomste de vet. 

Den dagen frivilligheten uteblir, stopper også all aktivitet opp. Det vil være et alternativ jeg ikke engang våger å tenke på.

Neste gang du kjører poden på trening vil jeg anbefale deg å bli igjen noen minutter før du reiser videre. Se hvordan øyne lyser opp da de møter igjen venner, får utfoldet seg og kan tilbringe tid i et trygt og godt miljø. Bli igjen å se hvordan de bygger nye relasjoner og føler mestring av det de holder på med. Ta en titt bort på treneren, som sikkert er en mamma eller pappa som har lagt mye tid og planlegging i forkant av dagens økt. 

Ofte er hverdagen vår så hektisk at vi ikke har tid til å stoppe opp å se hvor heldige vi er. Heldige som faktisk kan kjøre, sleppe av og hente. Nettopp fordi noen har «gitt» av sin tid for å stille opp for fellesskapet. 

La oss gjøre dugnad til noe positivt.

La oss se på det som en mulighet til å sammen kunne bidra-nettopp i dette fellesskapet. La det være en ny utfordring som garantert vil gi mye glede. La det være tiden for å bygge nye, og ta vare på gamle relasjoner. Og sist men ikke minst, la det være vår måte å kunne gi barn og ungdom et tilfredsstillende aktivitetstilbud. Vi vet at aktivitet i stor grad er med på å fremme inkludering, fellesskap og treningsglede.

Så la oss gjøre litt hver, så blir det mye til sammen!Nytt år Nye muligheter

Postet av Enebakk IF - Fotball den 8. Jan 2021

Godt Nytt År alle sammen. La oss glemme deler av 2020 og håpe på at 2021 gir oss alle nye muligheter til å oppnå fotballglede, samhold og ikke minst en mer aktiv hverdag. Det trenger vi alle sammen.

Vi er (og alle andre bør være) utrolig glade for at det er så mange som stiller opp og hjelper til slik at barn og unge i bygda har dette absolutt nødvendige tilbudet (utenom akkurat nå da dessverre). Her i Enebakk, kan vi kun tilby en organisert aktivitet ved at så mange som mulig yter litt og bruker litt av sin fritid. Jo flere vi er, desto mindre blir det på hver og mer moro har vi det.

Alle oppgaver og verv går i arv, og ingen av oppgavene er for store for noen. Vi gjør alt dette sammen.

Gruppeleder er et verv vi er pålagt, helt avgjørende og nødvendig for videre drift av gruppa. Det er nå på tide at noen andre tar over roret og fører gruppa til nye høyder. Nåværende leder takker av, men vil være med i gruppa en stund til for å fullføre andre oppgaver, og ikke minst bistå ny gruppeleder i overgangsfasen. Den fasen vi nå er i, er virkelig tiden for en enkel overgang.

Mye av jobben er å møtes ca 1 gang i mnd, følge opp årshjulet, legge til rette for at oppgaver fordeles samt lede og motivere resten av gruppa. Rett og slett være den som holder i alle trådene slik at alle fungerer best i sine verv. Dette vervet krever i utgangspunktet ikke mye tid, men man bør være interessert i å sette seg inn i driften av gruppa, være engasjert og ha et brennende ønske om å videreutvikle gruppa og klubben vår.

Kasserer har over en periode ikke hatt noen egen pode i fotballen, og takker også av for seg etter denne perioden. Vi må derfor ha inn en erstatter for henne. Kasserervervet er i utgangspunktet et verv der man gjør noen online betalinger i tillegg til noe arkivering, slik at klubbens regnskapsfører kan få overlevert en perm det er enkelt å lete opp i. Man trenger på ingen måte ha økonomisk bakgrunn eller utdannelse for å utføre kassereroppgaven, men litt nese for tall og ønske om å styre gruppa i riktig retning er greit. Her vil få hjelp med å bli satt inn i alle oppgavene, og det kan også nevnes at klubben jobber med å få på plass en enda mer effektiv og tidsbesparende løsning for kassererne – da vil denne oppgaven bli enda enklere.

Vi er uansett et gruppestyre som jobber sammen, så man vil aldri være alene om en oppgave.

For å gjøre dette enkelt, så hadde vi satt pris på at de som fant noen av disse oppgavene av interesse, kunne tatt kontakt med Ståle Simonsen på epost eller telefon (mailto:fotball@enebakk.org/ 48865117)

Er du rett kandidat eller kjenner du til den rette, så ta kontakt.

Gruppestyret i fotballen mangler også en nestleder, så om man vil være 2stk som går sammen inn om oppgavene (gruppeleder/nestleder), vil det også være mulighet for dette.

Det kan til slutt nevnes at nåværende gruppestyre består av foreldre fra flere årstrinn. Vi er mange som ikke kjente hverandre fra før, men som nå er blitt venner gjennom dette engasjemnetet 😊

Kom igjen….bli med’a