Blir du med oss for å gjøre Vidotta klar for sesongen?

Postet av Enebakk IF - Fotball den 30. Apr 2023


Det er klart at du gjør! Vi gleder oss til ny sesong og en artig felles dugnadsinnsats fra kl 10.00 på både lørdag 6. og søndag 7. mai på Vidotta på Flateby!

For at vi skal kunne spille fotball på områder vi kan være stolte av, trengs det en dugnadsinnsats for å få anleggene til å skinne. Vi starter opp med å få Vidotta i orden og klar for sesongen.

Dette må gjøres:

  • Rake og koste området
  • Rydde og kaste søppel som har samlet seg opp det siste året
  • Banen skal luftes og granulat skal renses og fordeles
  • Kiosken skal vaskes og gjøres klar for sesong
  • Rød-bua skal ryddes og vaskes
  • Innbytterbenker skal settes ut og festes
  • + annet forefallende nødvendig arbeid


Ta med deg noe hendig verktøy og utstyr (trillebår, spade, rake, kost osv.) så møtes vi til en trivelig og sosial dugnadsinnsats for Enebakk IF Fotball. Barn må gjerne være med og hjelpe til. Alle monner drar!

Vi var dypt imponert over innsatsen som ble lagt ned på vår-dugnaden i 2022, og håper på et like bra oppmøte i år!


Vi gleder oss til å bli kjent med flere folk og skape nye fotball-øyeblikk sammen denne sesongen!#Fotballtrøyefredag 5. mai!

Postet av Enebakk IF - Fotball den 20. Apr 2023


Fredag 5. mai kan du ta på deg din favorittfotballtrøye! Det er nemlig Barnekreftforeningen sin årlige FotballtrøyeFredag. Dette gjør de for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til barnekreftsaken


Hvorfor fotballtrøyefredag?

  • For å vise støtte til barn og unge med kreft og samle inn penger til livsviktig forskning.
  • Mange barn kan ikke lenger utøve sin favorittsport. Enten fordi de er under behandling eller pga komplikasjoner og senskader de har fått fra sykdommen/behandlingen. 
  • Alle er på samme lag i kampen mot barnekreft.

Målet til Barnekreftforeningen er å samle et stort lag med "vanlige folk", fotballentusiaster, klubber, foreninger og bedrifter som ønsker å bli med i kampen mot barnekreft. 

Barn har mye de skal oppleve. Ingen barn skal dø av kreft!

Du kan støtte Barnekreftforeningen med et valgfritt pengebeløp i gave på Vipps 705404. 

Les mer om FotballtrøyeFredag og Barnekreftforeningen her >>
NFF lanserer tiim - en verktøykasse for trenere

Postet av Enebakk IF - Fotball den 14. Apr 2023

Trenerutdanning er strategisk viktig for NFF, og trenerne er nøkkelen til fotballutvikling og prestasjoner i Norge. Derfor ønsker NFF å støtte med best mulige verktøy, og lanserer nå tiim.


tiim skal være det nye hjemmet for trenere i norsk fotball, og er en kunnskapshub av og for fotballtrenere på alle nivåer. Med verktøyene, veiledningen og ressursene trenerne finner her vil de kunne utvikle trenerferdighetene sine  – ferdigheter som de kan ta med seg inn i virkelige økter for å utvikle både spillere og lag. Filosofien bak tiim er «for trenere, av trenere».

Klikk her for å komme til tiim

- En trener er helt avgjørende for spillernes trivsel og utvikling på fotballbanen. Ikke bare for enkeltspillerens utvikling, men selvsagt også for lagets utvikling. Trenerrollen er utrolig viktig uansett nivå. Derfor legger NFF og fotballkretsene ned mye ressurser for å gi trenerne kompetanse som de kan omsette til praktisk handling på treningsfeltet, sier Alf Hansen, direktør for utvikling og aktivitet i NFF.

Utviklingen er gjort av fagpersoner fra NFF Sport, NFF Digital og utviklingspartner NoA, som har jobbet i nesten ett år med prosjektet. I utviklingen av tiim har de snakket med trenere på alle nivåer fra hele landet, med mål om å lage en skreddersydd trener- og inspirasjonsplattform.

- Vårt mål er at tiim blir alle norske treneres favorittside for å hente inspirasjon, tips til økter, fagartikler og relevante trenerkurs, fortsetter Hansen.

UEFA har vært viktig for tiim med finansiering for HatTrick-programmet. tiim ble vurdert og godkjent som et viktig prosjekt og fikk støtte som en del av UEFAs solidaritetinvesteringer for forbundene.

- UEFAs HatTrick-program er rettet mot å støtte UEFAs medlemsforbund til å utvikle fotball på alle nivåer. Trenerutdanning er et viktig område av spillet, og vi er glade for at UEFAs HatTrick-program bidro til å skape tiim, en dedikert digital plattform for alle trenerressurser i Norge, som vil være tilgjengelig når som helst og hvor som helst for nåværende og nye fotballtrenere, sier leder av UEFA HatTrick-komité, Karl-Erik Nilsson.

Uansett om man nettopp har startet trenerkarrieren, eller om man er på vei til en profesjonell karriere, så finner man veiledning, ressurser og verktøy i tiim som kan gjøre alle til en bedre trenere - uansett nivå.

- Med tiim får alle fotballtrenere i Norge enkelt oversikt over sin utdanning, kompetanse og erfaring. Det hilser vi i Norsk Fotballtrenerforening velkommen. Samtidig vil tiim være en viktig kilde for inspirasjon og utvikling for fotballtrenere på alle nivåer, sier leder av Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen.

Man skal også over tid får en personlig tilpasset læringsvei som kan tilpasses individuelle mål og behov.