Akademi 2021

Postet av Enebakk IF - Fotball den 10. Mai 2021

Da er vi igang igjen!


Det er veldig gøy å se spillere og barn være i aktivitet på fotballbanen og etter suksessen fra ifjor, så setter vi opp tilbudet for akademi i år også.

Vi vil sette opp et fotballakademi for alle barn mellom 6-12år som er interessert i fotball. Akademiet er for både allerede etablerte spillere men også nye spillere som kan tenke seg å spille litt fotball i sommer. Treningene vil gjennomføres hver tirsdag og torsdag i ukene 27 og 32 (utgangspunktet tenkt fra 16.00 - 18.00). 

Øktene vil legges opp ut i fra alder og ferdighetsnivå og har en varighet på ca 2 timer. Vi deler også opp i flere grupper slik at aldersgruppene får tilpassede utfordringer. Vi har meget godt skolerte trenere som vil lede opplegget.
 
Akademiet er for deg som:
- Er interesserte i / ønsker å spille fotball. Ingen krav til ferdigheter, men interesse er viktig!
- Kommer på trening for å prøve / feile / lære
- Ønsker å utvikle egne ferdigheter.
- Følger reglene som gjelder på akademiet.
- Gjør sitt beste!

Påmeldingfristen er 11.06.21
Påmeldingen er "bindende" og pris pr uke er 350kr (uavhengig om man deltar på 1 eller begge øktene). Vi vil ordne med litt drikke og frukt i pausene. 
Søskenrabatt: 100,-
Send en epost med navn og alder til fotball@enebakk.org
OBS. Husk å skrive hvilke dager/datoer som ikke passer dersom dere ikke får vært med på alle øktene.

Vennligst ta kontakt med Muneeb Ul Haq hvis dere lurer på noe.
Kontaktinfo: Mob 413 13 305 E-post: fotball@enebakk.org

0 Kommentar

Møt vår nye Jenteansvarlig

Postet av Enebakk IF - Fotball den 7. Mai 2021

Anita har lenge vært trener for et par av jentelagene våre. Vi som er en del av fotballgruppa, kjenner Anita som drivende engasjert og med et hjerte for jentefotball. Hun har virkelig lagt ned en betydelig innsats for å løfte jentefotballen i klubben, og sa for kort tid siden et "ja" til å bli gruppas Jenteansvarlig. Et verv som er utrolig viktig i en tid der vi som klubb ønsker å utvikle oss. Vi tok derfor ta en liten prat med Anita slik at også resten av klubben kan bli bedre kjent henne.

Hvorfor takket du ja til å bli jenteansvarlig i klubben?
Jeg syntes det var rart at så få jenter i Enebakk spilte fotball og tenkte at det må vi jo få gjort noe med. Jeg har selv spilt fotball i mange år og har så utrolig mange fine minner fra fotballbanen og samholdet vi hadde på laget. Jeg håper og tror at nå når vi får jobbet aktivt med rekruttering på jentesiden, vil mange jenter se hvor gøy det er å spille fotball. Vi har hatt blandet lag tidligere, men da ser vi at jentene slutter etter 1-2 år. Dette er noe vi må jobbe masse med! 

Hva vil du jobbe med og imot den første tiden?
Jeg vil jobbe mot at fotball ikke er en "guttegreie" og vise at fotball er veldig gøy for både gutter og jenter. Det er også viktig for jentene å vise frem idretten sin for venninner som ikke spiller fotball. Så det å ha ta-med-venninne-på-trening dager og åpen dag kun for jentene er noe jeg synes jeg er viktig. Ikke bare for rekruttering, men for det sosiale og samholdet. I tillegg har vi veldig mange bra damer i denne bygda, så jeg ønsker å jobbe med å få flere damer inn på trenersiden. 

Hva tror du vil være den største utfordringen?
Den største utfordringen vil nok ligge på rekruttering og det å få snudd at fotball er en ”guttegreie” 

Hva skal til for å bli en god jenteansvarlig i Enebakk fotball?
Jeg tror engasjement har mye å si. I tillegg at alle i klubben og de rundt drar i samme retning. 

Hva er dine målsettinger?
Kortsiktig målsetning er å øke engasjement rundt jentelagene vi har i dag samt få egne jentelag for 2014, 2015 og 2016. Vi har i dag et jentelag som består av 2014 og 2015 jenter. Det å få nok jenter inn til alle disse lagene så vi kan ha rene alderskull blir viktig. Større engasement rundt rekruttering i Kirkebygda. Flere damer inn på trenersiden. Langsiktig mål blir å få et lag i hver aldersgruppe, samt juniorlag og et damelag. Det er mange bra damer og ungdommer i Flateby og Kirkebygda. For de minste jentene er det også positivt med et ungdoms- og damelag da de får forbilder innad i klubben. Og så er det jo dette med å få skikkelig gode fotballjenter her i Enebakk. Hvor gøy er det ikke med lokale stjerner ;) Jentefestival hadde også vært veldig gøy å få til i Enebakk. Det blir flere og flere egne jentecuper, og det synes jeneten er veldig stas! 

Hvor håper du at vi er om et par år da det gjelder jentelagene i Enebakk fotball?
Jeg håper at vi har etablerte jentelag i alle alderstrinnene samt et damelag. I tillegg mange flere kvinnelige trenere. 

Hva tror du er viktig for at vi som klubb skal beholde våre spillere i klubben lengst mulig?
Bra nok tilbud for alle. Det er viktig at vi ser de forskjellige barna, både de som skal bli fotballproff og de som er med fordi kompisen eller venninna spiller. Teamfølelsen og samholdet er viktig. Engasjerte og skolerte trenere, det har vi dag og vi må bare fortsette den bra jobben! Ungdomslag og A-lag 

Er det noe som mangler i vår klubb, som kunne bidratt til større engasjement på jentefronten?
Ungdomslag og damelag. 

Hva kan vi evt lære av andre klubber? 
Vi kan lære masse av andre klubber rundt oss. Vi gjør mye riktig i Enebakk, men det er alltid noe man kan gjøre annerledes eller ikke har tenkt på. NFF satser stort på både jentefotball og kvinnelige trenere og har mange tiltak som er i gang nå. Vi har blandt annet forumer for kvinnelige trenere i Akershus hvor vi delere erfaringer og tanker, vi har egne forumer for jenteansvarlige i klubb og det er satt opp egne prosjektgrupper for jenter som jobber med hvordan vi skal beholde jentene i ungdomstiden når skole tar opp mye tid. 

Hva gleder du deg mest til å ta tak i? 
Jeg gleder meg masse til rekruttering og oppstart av nye lag og få opp engasjement rundt jentelagene våre. I år begynner J8 med 5-er spill så da blir det mange kamper på Vidotta og Stadion. Da håper jeg mange kommer og heier på jentene våre! Jeg gleder meg også masse til å følge opp jentelagene våre. 

Vi takker for praten med Anita, og legger ikke skjul på at det er utrolig hyggelig å få med så engasjerte folk inn i gruppa. At Anita samtidig har ambisjoner, tør å strekke seg etter langsiktige mål, gjør dette enda mer spennende.

Det skjer mye i Enebakk IF Fotball for tiden, og mer skal skje i årene fremover. Har du lyst til å være med oss på veien videre mot nye høyder? Ta kontakt, det finnes uendelige muligheter til å bidra! 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline