Enebakk Stadion blir ny

Postet av Enebakk IF - Fotball den 28. Apr 2024

Naturgressmatte er en sjelden vare i disse tider. Vi i EIF Fotball er heldige som har mulighet til å ta dette i bruk på Enebakk Stadion i Kirkebygda. Nå trenger den et ordentlig løft etter flere år med lite aktivitet og vedlikehold.

Vidotta på Flateby er den banen som brukes aller mest, men den skal gjennom en ganske så massiv oppgradering i fremtiden. Da må vi vi ha et godt alternativ – og der har vi Enebakk Stadion.

Fotballgruppa i Enebakk IF har bestemt seg for å få opp kvaliteten på banen, slik at aktivitetene kan økes for barn, unge og voksne på det som en gang var Enebakks stolthet. Nå har vi sammen mulighet til å kunne få til dette, gjennom dugnadstimer og pengeinnsamling. Sammen sikrer vi et viktig treningstilbud for alle som ønsker å spille fotball i bygda vår.

Bildet tatt sommeren 2023.

– Skadeforebygging og miljøbelastning var viktige elementer som ble lagt til grunn for at vi vedtok å få dette gamle, gode anlegget opp igjen. Banen ble mye brukt og godt vedlikeholdt i lang tid, men så falt dette sakte bort. Naturen tok over mer og mer, og banen forfalt. I 2023 fikk EIF fotball et nytt styre, med nye kluter og ny giv, og diskusjonene rundt vår naturgress-stadion startet, forteller Chakib Arsalan, leder av Fotball-gruppa i EIF.

– Anlegget havnet i en forfatning slik at vi ikke kunne arrangere seriekamper der, og det meste av aktivitetene døde ut. Gressmatta ble liggende brakk med store mangler som hull og ujevnheter, og det meste av det som var grønt var ugress, forteller Steinar Lein, leder av driftsgruppa til fotballen.

– EIF må bekoste alle sine anlegg selv, kommunen har ikke mulighet til verken å bygge eller reetablere, eller for den saks skyld drifte våre spilleflater. Det er også viktig for oss å holde spilleravgifter til et minimum, slik at flest mulig barn og unge kan få være med å spille fotball. Dette gjør at midler er tiltrengt om vi skal få til det arbeidet vi ønsker for barn og ungdom i Enebakk, sier Chakib. 

Mål om å ha Stadion klar etter sommeren 2024

– I løpet av 2023 har vi, med støtte fra hovedlaget EIF, lokale sponsorer og utallige dugnadstimer, fått tak i en ny gressklipper, og lykkes med å få reparert og satt i stand vanningsanlegget igjen. Nå går vi videre med å få i stand kvaliteten på gressmatta slik at det blir en skikkelig god bane å utøve sportslige aktiviteter på. Vi har som målsetting om å ha det ferdig i løpet av sommeren 2024, sier Steinar.

For å få naturgressbanen i orden, vil det kreve mange timer med dugnadsarbeid. Fra slutten av april vil arbeidet starte med å fjerne ugress, store mengder med jord- og sandmasser skal fordeles jevnt utover hele banen for å rette den opp. Gressfrø skal sås og deretter gjødsles og videre etterarbeid for å få den klar til kampstart i august. 

– For å samle inn penger som går til kostnader for å få løftet Enebakk Stadion, har vi opprettet en spleis: https://spleis.no/367396. I tillegg har vi sendt søknader til flere bedrifter om å få sponset kostnadene. Vi får låne maskiner og utstyr av gode bidragsytere i Enebakk, men jord- og sandmasser, frø og gjødsel må derimot kjøpes inn, sier Steinar. 

Utstyr og kunnskap om å lage godt gress kan de som drifter golfbaner. Derfor tok driftsgruppa med Steinar Lein i spissen kontakt med Østmarka Golfklubb.

 – Det kom som en stor positiv overraskelse at de uten å nøle ville dele erfaringer med oss. Ikke nok med det, i tillegg til at de øser av sin kompetanse med oss, så vil de til og med låne oss det flotte utstyret de bruker. Dette gjør jobben med oppgradering av Stadion mye enklere. Tusen takk til Thomas og Even i Østmarka Golfklubb, sier Steinar.

Innsamlingshelg på Flateby og i Kirkebygda

Lørdag 27. april og søndag 28. april gikk våre fotballspillere, fra 6-åringer til A-lagspillere, rundt på Flateby og Kirkebygda og banket på dører. Elisabeth Justa organiserte dugnaden. Lagene fikk fordelt gater å gå på og hadde med seg infosedler som ble lagt igjen hos de som ikke var hjemme. Alle innsamlede midler går til oppgraderingen av Enebakk Stadion. 

Slik kan du gi din støtte til oppgraderingen av Enebakk Stadion


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.