Fra en foresatt..

Postet av Enebakk IF - Fotball den 21. Jan 2021

Er det et ord vi virkelig har blitt godt kjent med i året som er gått, så er det dugnad. Vi har sett viktighetsgraden av at alle er med på å bidra, og ikke minst hvorfor.

Og innen idrett og andre aktiviteter hvor barn og ungdom er med, står også dette ordet høyt i kurs! Faktisk er det helt avgjørende for at det skal kunne finnes et aktivitetstilbud.  All aktivitet er bygd opp på frivillighet som blir gjort i fellesskap.

Så la oss snakke litt mer om dugnad. 

Kanskje er du en av de som setter kaffen i halsen hver gang dette tema blir bragt på banen? Kanskje tenker du at andre sikkert har bedre tid til å feste dette i kalenderen sin? Eller er du kanskje en av de som har tatt på deg så mange verv at du rett og slett ikke får døgnet til å strekke til?

Uansett! 

Dugnad er ikke ensbetydende med å selge lodd utenfor butikken, eller å være med på varetellinger. Det kan også være å stille opp som trener på et håndball eller fotballag. Det kan være å sørge for å holde baner vedlike, være med i et styre, eller sy kostymer til teatergruppa. Den finnes i uendelige mange former, og det er alltid plass til flere.

Dugnad må ikke få lov til å være et negativt ladet ord. For dugnad er gøy og ikke minst så ekstremt viktig! Tenk at du får lov til å være med å bidra til at barn og ungdom kan få lov til å gjøre det morsomste de vet. 

Den dagen frivilligheten uteblir, stopper også all aktivitet opp. Det vil være et alternativ jeg ikke engang våger å tenke på.

Neste gang du kjører poden på trening vil jeg anbefale deg å bli igjen noen minutter før du reiser videre. Se hvordan øyne lyser opp da de møter igjen venner, får utfoldet seg og kan tilbringe tid i et trygt og godt miljø. Bli igjen å se hvordan de bygger nye relasjoner og føler mestring av det de holder på med. Ta en titt bort på treneren, som sikkert er en mamma eller pappa som har lagt mye tid og planlegging i forkant av dagens økt. 

Ofte er hverdagen vår så hektisk at vi ikke har tid til å stoppe opp å se hvor heldige vi er. Heldige som faktisk kan kjøre, sleppe av og hente. Nettopp fordi noen har «gitt» av sin tid for å stille opp for fellesskapet. 

La oss gjøre dugnad til noe positivt.

La oss se på det som en mulighet til å sammen kunne bidra-nettopp i dette fellesskapet. La det være en ny utfordring som garantert vil gi mye glede. La det være tiden for å bygge nye, og ta vare på gamle relasjoner. Og sist men ikke minst, la det være vår måte å kunne gi barn og ungdom et tilfredsstillende aktivitetstilbud. Vi vet at aktivitet i stor grad er med på å fremme inkludering, fellesskap og treningsglede.

Så la oss gjøre litt hver, så blir det mye til sammen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.